HRM

Binden en boeien van zorgprofessionals: volg hun reis door uw organisatie

Kennisbank
Een overzicht van de meest actuele artikelen vindt u hier of gebruik onze uitgebreide zoekfunctie.
Start een discussie
Om een discussie te kunnen starten op basis van dit kennisbank-item dien je ingelog te zijn.

 
Kennisbank

Baker Tilly verzorgt met regelmaat workshops voor zorginstellingen waarin zij organisatorische vraagstukken in de zorg behandelen. Een van de belangrijkste vraagstukken op dit moment is het gebrek aan voldoende deskundig personeel en de consequenties voor het leveren van kwalitatief goede zorg in verpleeghuizen. Ondanks dat de overheid € 2,1 miljard beschikbaar heeft gesteld voor meer handen aan het bed in verpleeghuizen, worstelen zorginstellingen met het aantrekken en behouden van personeel.

 

Onlangs werd de workshop 'Binden en boeien van uw zorgpersoneel' aangeboden aan een groep HR- kwaliteit- en zorgmanagers. Het doel: een aantrekkelijke werkgever zijn en het verloop van personeel terugdringen. Het leverde interessante praktijkvoorbeelden op die Baker Tilly graag deelt om ook andere zorginstellingen te inspireren.

Heeft u voldoende scherp wat uw zorgprofessionals positief of negatief beïnvloedt binnen uw organisatie? De methode die Baker Tilly gebruikt om dit in kaart te brengen is de zogenaamde ‘employee journey’. De employee journey geeft inzicht in de werkbeleving van medewerkers en biedt aanknopingspunten om te bepalen hoe je als werkgever die beleving in positieve zin kunt beïnvloeden. Door het volgen van de reis van uw medewerkers, ervaart u op welke momenten zij positief of negatief worden beïnvloed. Vanaf het moment dat een medewerker de organisatie binnenkomt (instroom), voor de organisatie werkzaam is (doorstroom) en tot wanneer hij of zij de organisatie verlaat (uitstroom).

Op 7 november wordt de workshop 'Binden en boeien van uw zorgpersoneel' wegens succes opnieuw aangeboden.
Lees hieronder verder over praktijkvoorbeelden van zorgprofessionals.

  • Publicatiedatum:
  • Gepubliceerd door:
  • Bron:
  • 16-07-2019
  • Mirjam Henzen
  • Baker Tilly
  • Externe links: