Kwaliteit

Site maakt wachttijden ggz inzichtelijk

Kennisbank
Een overzicht van de meest actuele artikelen vindt u hier of gebruik onze uitgebreide zoekfunctie.
Start een discussie
Om een discussie te kunnen starten op basis van dit kennisbank-item dien je ingelog te zijn.

 
Kennisbank

Via de nieuwe site kiezenindeggz.nl moeten mensen gemakkelijker een psycholoog of psychiater vinden. Wachttijden, reisafstand en vergoeding worden vermeld. De website geeft informatie over de wachttijd per ggz-aanbieder, per type aandoening en de vergoeding per behandeling.
Initiatiefnemers MIND, ZN en het ministerie van VWS willen mensen die op zoek zijn naar therapie meer inzicht en houvast bieden en de transparantie in de ggz vergroten.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS: ‘De website maakt mensen sterker in hun zoektocht naar zorg en geeft ze informatie over wachttijden en aanbod per behandelaar, waardoor ze beter in gesprek kunnen gaan met bijvoorbeeld hun verwijzer. Het is heel naar als iemand in geestelijke nood maanden op een behandeling moet wachten. Lang wachten betekent dat de problemen zich opstapelen; baanverlies, schulden, relatieproblemen. Betere communicatie en informatie over de wachttijden is ontzettend belangrijk.’

Blokhuis zegt dat de NZa erop zal toezien dat alle zorgaanbieders actuele wachttijdgegevens blijven aanleveren. De IGJ kondigde eerder ook aan ggz-instellingen voortaan mede te beoordelen op hun inspanningen om wachttijden te beperken. MIND heeft zich er erg voor ingezet om deze site te ontwikkelen, zegt directeur Marjan ter Avest. ‘Met deze website wordt het gemakkelijker om een ggz-aanbieder te vinden die plek heeft en dat is voor patiënten en naasten een stap in de goede richting. Wel blijft de urgentie onverminderd hoog om de lange wachttijden in bepaalde regio’s terug te brengen naar een acceptabel niveau, want dit proces duurt echt veel te lang’.

Lees hieronder verder.

 

  • Publicatiedatum:
  • Gepubliceerd door:
  • Bron:
  • 12-11-2018
  • Mirjam Henzen
  • Zorgvisie
  • Externe links:
  •