ICT
Community
Start een nieuwe discussie.
Om een discussie te kunnen starten moet je ingelogd zijn.
Toon alle discussies uit:

Wat is een goed kostprijzen pakket (software)?

door: Bianca Stoffer
07-04-2015
Ik ben op zoek naar een goed (en liefst goedkoop) software pakket dat kostprijzen kan berekenen van ZZP's, GRZ DOT's, overige ZvW producten en WMO verrichtingen.
Mijn vraag aan zorgaanbieders is: welk pakket gebruiken jullie en ben je er tevreden over?
(Leveranciers hoeven niet te reageren, dat beschouw ik als reclame.)
Lid sinds: 16-10-2014
Aantal bijdrages: 34
door: Jasper Tolhuijs
07-04-2015
Ik hoor van mijn collega's van de Opvoedpoli goede verhalen over CareWeb, Ik heb er als projectleider ook mee gewerkt, maar niet in relatie tot integrale facturatie. Die functie was een eis, omdat we destijds ook werkelijk financieel ontschot werkten (...totdat de financierders dat gingen frustreren, omdat ze dat zelf niet aan konden of accepteerden)! :)
Lid sinds: 05-12-2014
Aantal bijdrages: 5
door: Peter Haan
07-04-2015
Volgens mij is het een illusie om te veronderstellen dat er software op de markt zou zijn dat al deze kostprijzen kan berekenen. De kosten structuur van de verschillende zorgsoorten zijn dermate verschillend van elkaar dat dit niet in één pakket is te vangen.
Kortom Bianca, gewoon niet aan beginnen. Ook zorgverzekeraars zijn niet geïnteresseerd in kostprijzen omdat zij zelf de prijs bepalen. Ik kan me goed voorstellen om voor jezelf wel dat inzicht te hebben in de verschillen kostprijzen, maar dat wordt monnikenwerk.
Lid sinds: 05-07-2012
Aantal bijdrages: 8
door: mark klein
12-04-2015
Beste allen, mijn ervaring met kostprijstooling zit voornamelijk in de Cure en daar wordt veel gebruikt gemaakt van Chipsoft en Performation. Redelijk prijzige pakketten maar dat is wel te verklaren vanwege de uitgebreide mogelijkheden.
Mijn advies is altijd eerst na te gaan waar je de kostprijzen allemaal voor wil gebruiken en vooral zelf een model te ontwikkelen. Aandachtspunten:
Directe kosten versus indirecte kosten
Verdeelsleutels
Kostendragers
desgevraagd heb ik een 'metamodel' waar deze elementen in toegelicht staan.
P.S.: zorgverzekeraars bepalen de prijs echter niet zelf hoor, op de achtergrond hebben zij een database waar landelijk gemiddelde prijzen in staan. Het is daarom nog belangrijker om kostprijzen voorhanden te hebben aangezien je in ieder geval zelf inzicht wil hebben ten behoeve van onderhandelingen en sturing.
Lid sinds: 11-03-2015
Aantal bijdrages: 7
door: Christiaan Boiten
02-11-2015
Bianca, is het je vorig jaar gelukt een keuze te maken?
Ik ben onlangs (als consultant) in aanraking gekomen met QPR cost perform en ik ben op basis van een trial licentie bezig om een model te ontwikkelen voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg een GGZ. in mijn werkervaring buiten de zorg heb ik ook andere oplossingen gezien (SAS ABM bijvoorbeeld), dus mocht je wat ervaring willen delen, laat het gerust even weten!
Groet, Christiaan
Lid sinds: 02-11-2015
Aantal bijdrages: 1
door: Bianca Stoffer
02-11-2015
Hi Christiaan, ik heb nog geen keuze gemaakt. SAS ken ik vanuit de Cure, maar vind ik erg bewerkelijk wat betreft implementatie. Ik zal eens naar QPR kijken. Dank voor de tip!
Lid sinds: 16-10-2014
Aantal bijdrages: 34

Een bijdrage plaatsen? Log dan eerst in.