Workshop Binden en boeien van uw zorgpersoneel - 7 november 2019

  • Actueel
  • Hier vind je het meest actuele nieuws.
Kennisbank

Voldoende, bekwaam, maar vooral ook tevreden personeel is essentieel om als verpleeghuisorganisatie de kwaliteit van leven van iedere cliënt te waarborgen. Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg beschrijft een personeelsnorm dat kaders geeft voor voldoende en bekwaam personeel in verpleeghuizen. De overheid heeft € 2,1 miljard beschikbaar gesteld voor verpleeghuizen, waarvan 85% bestemd is voor meer handen aan het bed. Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het voor verpleeghuizen lastig om extra personeel te vinden, maar ook om personeel te behouden. Een switch naar een andere werkgever is een deze tijd snel gemaakt. Daarnaast zijn er mensen die de zorg als sector verlaten. Zonde, vinden wij. Hoe dan ook, het binden en boeien van personeel binnen zorgorganisaties kent op dit moment grote uitdagingen.

 

In deze workshop delen we kennis en ervaringen om deze uitdagingen aan te gaan. Ons doel is dat iedereen naar huis gaat met inspiratie en nieuwe inzichten om het huidige zorgpersoneel optimaal te binden en te boeien. Van het vaststellen van een visie op de toekomst waarin uw medewerkers een centrale rol hebben, tot aan het behandelen van motivatietheorieën en de praktische toepassing daarvan. Wij bieden u reële tips en tricks met als gevolg tevreden medewerkers die gestimuleerd en gemotiveerd zijn om voor uw zorgorganisatie te (blijven) werken.

 

Doelgroep
De training is geschikt voor HR adviseurs, teamcoaches, kwaliteitsmedewerkers en managers uit de zorg.

 

Over de trainers
Kenmerkend voor de training is dat er naast theoretische kennis ook veel tijd is voor praktische tips van de docenten die dagelijks op de werkvloer werkzaam zijn. Aan het einde van de training kun je direct aan de slag binnen je eigen zorgorganisatie.

 

De trainers zijn Marlijn Althuizen en Loes Hooijdonk.

 

Marlijn is een Senior Consultant bij de adviesgroep Gezondheidszorg van Baker Tilly. Vanuit deze adviesgroep ondersteunt Marlijn zorgaanbieders vanuit bedrijfskundig-, organisatiekundig-, en veranderkundig perspectief om de uitdagingen binnen de zorg het hoofd te bieden. Marlijn werkte drie jaar als inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

 

Loes is een Human Resources professional met ruime ervaring in verschillende rollen, zoals HR consultant, business partner en procesbegeleider in (complexe) zorgorganisaties. Ze is op strategisch, tactisch en operationeel niveau op zoek naar verbetering, waarbij ze oog heeft voor bedrijfskundige belangen en de mens centraal staat in het proces. Een goede analyse en het gesprek daarover vormen de basis voor praktische en haalbare oplossingen.

 

Datum
7 november 2019

 

Tijd
13.00 – 17.00 uur

 

Plaats
Van der Valk, de Bilt

 

Kosten
€ 295 per persoon (exclusief BTW)

 

Aanmelden
U zich kunt middels de site van Baker Tilly aanmelden. Klik hier.

  • Publicatiedatum:
  • Gepubliceerd door:
  • 10-09-2019
  • Mirjam Henzen