Training Btw in de zorg - 8 juni 2017

  • Actueel
  • Hier vind je het meest actuele nieuws.
Kennisbank

Alle zorginstellingen hebben met btw te maken. Bijvoorbeeld bij de inkoop van goederen en diensten. Dit kan maar liefst 21% van de kosten zijn. Daarnaast is het altijd weer de vraag of een factuur met of zonder btw moet worden verzonden. Met andere woorden: hoe weet u of uw zorginstelling niet te veel maar ook niet te weinig btw betaalt? Na deelname aan de training ‘Btw in de zorg’ kunt u deze vragen beantwoorden. De training Btw in de zorg staat volledig in het teken van btw-heffing bij zorginstellingen. Na de training bent u in staat om de belangrijkste btw-aandachtspunten voor uw instelling te signaleren en op te pakken. U bent op de hoogte van relevante actuele ontwikkelingen en weet welke afdelingen van uw organisatie met btw te maken hebben. De training zet deelnemers actief aan om zelf na te denken over de btw-heffing. Bijvoorbeeld door met elkaar vast te stellen of een factuur of een overeenkomst wel of niet juist is opgesteld voor de btw-heffing. Zo leert men van elkaar en met elkaar.

 

Opzet training

De training kenmerkt zich door een perfecte combinatie van praktijk en theorie. Want aan dat laatste ontkom je helaas niet. De btw is een complexe belastingheffing die zeker bij zorginstellingen de nodige aandacht verdient. De theorie wordt behandeld met behulp van voorbeelden van inkoop- en verkoopfacturen, huurcontracten, detacheringsovereenkomsten en bijbehorende facturen, samenwerkingsovereenkomsten en subsidievoorbeelden. Hierdoor komen alle relevante facetten van de btw-heffing bij een zorginstelling aan bod.

 

Voor wie?

De training is bedoeld voor medewerkers van de financiële administratie, controllers, maar zeker ook nuttig voor financials en staf, waaronder inkopers en verkopers.

 

Over de trainers

De trainers van deze dag zijn Myrthe Hinskens LL.M en Edwin Kalbfleisch RA. Beide werkzaam bij Baker Tilly Berk. Myrthe is btw-specialist en Edwin is als adviseur verbonden aan Baker Tilly Berk en oprichter van Finance4Care (interim dienstverlening voor de zorg).

 

Kosten

De investering in de eendaagse training Btw in de zorg is € 595 per persoon (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief lunch, consumpties en documentatie/naslagwerk.

 

PE-punten

Locatie

Vianen

 

Tijd

9.00 tot 16.30 uur

 

Aanmelden voor deze workshop kan hier.

  • Publicatiedatum:
  • Gepubliceerd door:
  • 02-06-2017
  • Baker Tilly Berk
  • Externe links:
  • Downloads: